Ekologiska bodys till baby


Bodys till de små av 100% ekologisk bomull från danska Neutral. Neutral tillverkar barnkläder som lever upp till en rad olika standarders stränga miljömässiga och etiska krav. Neutral är exempelvis Fairtrade-certifierat. Du känner säkert igen Fairtrade-märket, vilket garanterar att produkten blivit till under goda humana förhållanden, för de människor vilka varit med under tillverkningsprocessen. De är även GOTS-certifierade, vilket garanterar att textilierna kommer från ekologiska bomullsmarker. För att säkra att kemikalieinnehållet är på en absolut minimumnivå är alla produkter även testade efter Oexo-Tex standarden. Här ställs särskilt höga krav när det kommer till kläder åt spädbarn.

Ekologiska haklappar till spädbarn


Haklappar till babys hittar du här. Vårt sortiment av ekologiska haklappar från Neutral är, precis som alla andra produkter från dem, 100% rätt. Här har det tagits hänsyn till både miljö, arbetare och den som slutligen ska använda produkten. Det betyder att en haklapp från Neutral är fri från miljöbelastande material, barnarbete och skadliga kemikalierester.

Filtar av ekologisk bomull till baby


Mjuka och sköna filtar i exklusiv ekologisk bomull – det blir inte bättre än så! I vårt sortiment har vi samlat filtar att svepa in minstingen i. Alla filtar från Neutral är tillverkade av ekologisk bomull som också är Oeko-Tex testad och certifierad. På så sätt är filten bevisat fri från farliga kemikalier.

Ekologiska babymössor


En bra mössa skyddar din babys huvud mot en rad olika obehagligheter. Huvudet är en av de delar av kroppen där mest blod passerar, och därmed också det ställe där mest värme lämnar kroppen. Under kyliga dagar är en mössa som håller inne värmen ovärderlig. Mössan skyddar också huvudet från friktion då din baby ligger ner. Huden är, speciellt de första åren, känslig mot solskador. En mössa kan därför vara bra att ha då solen är stark. Mössorna från Neutral är tillverkade av ekologisk bomull och utan farliga kemikalier.