× Spara minst 20% på allt från Brandit Se erbjudanden här

Molecule byxor är tillverkade av bomull


Även om man tillverkat kläder av bomull sedan urminnes tider är det fortfarande ett otroligt välanvänt matierial när det kommer till moderna kläder. Bomullen är mjuk, hållbar och den andas, och därför tillverkar Molecule sina byxor av ren bomull. Komfort är en essensiell funktion när det kommer till kläder – det gör att man kan glömma bort sin klädsel och därmed koncentrera sig till 100% på andra saker. De bästa byxorna är kanske helt enkelt de byxor du glömmer att du har på dig! Molecule byxornas snitt, i kombination med den behagliga bomullen, ger full rörelsefrihet utan att det stramar och känns obekvämt.
Andarhet handlar om hur materialet låter varm och fuktig luft från huden passera igenom. Ett material med låg andbarhet kommer att fånga varm och fuktig luft vilket leder till att den kondenseras och fångas in i materialet – vilket sker med exempelvis polyester. Flera faktorer spelar in när man prövar andbarheten, bland annat materialet i sig, tätheten i vävningen och temperaturskillnaden på var sida av materialet. Som ett brett genomsnitt har man dock kommit fram till att bomull är ett av de material som ”andas” bäst. Andbarheten i Molecules byxor är därför alltid i topp!
Slitstyrka är en annan fördel när det kommer till bomull. Bomull kan tåla mycket slit, och med den rätta vävningen och tjockleken kan den tåla riktigt mycket. Dessutom ökar bomullens hållbarhet när den är blöt; en praktiskt egenskap hos Molecules byxor som ofta används som frilufts-plagg.