Mer om Molecule


Molecule är slitstarka armykläder med en cool streetwear-twist. Kläderna är tillverkade i en kraftig kvalitet i form av mycket hållbar heavy duty-bomull. Bomullen ger bra slitstyrka, behaglig komfort och god andbarhet. Dessutom slits tyget väldigt snyggt så att det får en charmig patina. Snitt och design är tidlöst så att plaggen aldrig går ”out of style”. Kläder från Molecule kan därför hålla i många år.
Armykläder har alltid varit sammankopplat med streetwear-mode. Kanske är det på grund av klädernas hållbarhet som passar bra till exempelvis skating. Kanske är det på grund av den lösa och avslappnade passformen. Kanske är det på grund av den råa looken som passar bra in i en urban miljö. Eller möjligtvis bara en kombination av de tre? Oavsett passar Molecule in i alla de tre beskrivningarna och därmed också i var mans streetwear-garderob.
Men det är mer till märket än enbart urban jungle. Kläderna har även en praktisk sida som inte bara värdesätts i stan. Outdoor-folk som vandrar eller gör andra aktiviteter i naturen är även de förtjusta i Molecule. Detta på grund av att kläderna har en unik kombination av skön passform, många praktiska fickor och hög hållbarhet. Klädernas dämpade färger gör sig även de bra i naturen.